• 23.04.2024

Всесвітній день без тютюну

Тра 31, 2022

Сьогодні у Всесвітній день без тютюну ВООЗ нагадує, що тютюн є загрозою нашому довкіллю.

Шкідливий вплив тютюнової промисловості на навколишнє середовище є величезним і постійно зростає, додаючи тиску на дефіцитні ресурси нашої планети та крихкі екосистеми.

Щоб відвернути увагу від шкоди для довкілля, тютюнові компанії роблять пожертви на ініціативи екологічного розвитку та звітують про «екологічні стандарти». Але це лише маніпуляції.

❗ ВООЗ пропонує ефективні шляхи розв’язання цієї проблеми:

✅Відмова від куріння, що принесе користь здоров’ю та довкіллю.

✅ Заборона одноразового пластику, що включає недопалки, пакетики від нікотинових подушечок та відходи електронних пристроїв для куріння.

✅Екологічний податок на виробників тютюну, розповсюджувачів і споживачів за викиди вуглецю, забруднення повітря та інші екологічні витрати.

✅ Посилення впровадження комплексу заходів MPOWER на державному рівні, щоб мінімізувати вплив тютюну на навколишнє середовище https://www.who.int/initiatives/mpower

✅Підвищення обізнаності про вплив тютюну на навколишнє середовище протягом життєвого циклу смерті від вирощування, виробництва, розповсюдження, до споживання та тютюнових відходів.

 

Детальніше на сайті ВООЗ https://cutt.ly/DGc7q4E

❗ Турбота про здоров’я – твій вклад у перемогу!

#NoSmokingFriendly #ВсесвітнійДеньБезТютюну #WorldNoTobaccoDay2022 #БезпечногоКурінняНеІснує #ЗдоровіУкраїнціМайбутнєУкраїни #TobaccoExposed