• 25.04.2024

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ З ГРВІ на КІРОВОГРАДЩИНІ за 13 тиждень 2018 р.

Кві 2, 2018

  Епідемічна ситуація з ГРВІ та грипу в області відносно спокійна.  Показник захворюваності  епідемічного порогу не перевищує рівень епідемічного порогу (553,53) та знаходиться на рівні мінус  22,6% до значення епідпорогу.

  За останній тиждень в області зареєстрований 6 випадків  грипу  (м. Кропивницький – 4, по одному випадку в Новгородківському та Долинському районах). 

  Всього в 2018 р. в області зареєстровано 54 випадки грипу, із них 1 – летальний.

  На 13 тижні 2018 р. в Гайворонському, Добровеличківському, Новоукраїнському, Олександрівському, Олександрійському районах зареєстровано рівні захворюваності на ГРВІ, що перевищували рівні епідпорогів відповідних територій. В зв’язку з даним фактом Кіровоградським обласним лабораторним центром  направлені листи головам районних адміністрацій Гайворонського, Добровеличківського, Новоукраїнського, Олександрівського, Олександрійського районів з конкретними рекомендаціями щодо проведення санітарно – протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширення грипу та ГРВІ в період епідемічного підйому захворюваності.

  З початку епідсезону (з 02 жовтня 2017р.) проти грипу вакциновано 6487  особи.  Ускладнень  після вакцинації не зареєстровано.

  Нагадуємо, щеплення сезонними протигрипозними вакцинами – надійний захист від грипу.

       Заступник директора                                               Н. І.  Оперчук

       Лікар епідеміолог                                                      А. Ю. Головань

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

743 Переглядів