• 29.03.2024

Про результат перевірки бактеріологічної лабораторії Кіровоградського обласного лабораторного центру

Кві 13, 2018

            Метою перевірки кваліфікації в мікробіології є визначення характеристик функціонування (як наведено в ISO / IEC 17043 [1]) та підвищення достовірності результатів випробувань.

  Бактеріологічна лабораторія відділу досліджень біологічних факторів обласного лабораторного центру акредитована Національним Агентством з акредитації України.

В березні 2018 р. бактеріологічна лабораторія установи приймала участь в проведенні міжлабораторних порівнянь для підтвердження здатності лабораторії проводити випробування та ідентифікації напрямків поширення діяльності.

Перевірка кваліфікації проводилась в системі управління якістю функціонуючою системою якості ТОВ «Метролоджі сервіс», яка відповідає вимогам ISO / IEC 17043:2010 [1] та охоплює весь процес перевірки кваліфікації для всіх перевірок кваліфікації.

В даній перевірці приймали участь 17 мікробіологічних лабораторій з різних регіонів України; 6 учасників отримали задовільні результати перевірки, в т.ч. і бактеріологічна лабораторія Кіровоградського обласного лабораторного центру.

 Випробування проводились за наступними методами виявлення показників: МАФАнМ, БГКП, Salmonella sp., L.monocytogenes, St.Aureus.

 Результати перевірки бактеріологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» по всім показникам задовільні та підтверджують здатність лабораторії проводити випробування та ідентифікації напрямків поширення діяльності.  Кваліфікація в мікробіології бактеріологічної лабораторії установи визначена характеристикам функціонування (як наведено в ISO / IEC 17043 [1]) та достовірності результатів випробувань.

 

Заступник директора                                                                                                                       Надія Оперчук

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

969 Переглядів