• 19.04.2024

Що важливо пам’ятати про життя та здоров’я

Чер 23, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України інформує

Хочемо нагадати вам кілька важливих речей, які ми всі можемо забувати у ці непрості часи:

Життя і здоров’я кожного з нас надзвичайно цінні, потрібні та важливі! Хочемо, щоб ви нагадували собі ці слова і не нехтували простими правилами збереження здоров’я.

Здоров’я — це не лише відсутність хвороб або фізичних патологій, а стан повного фізичного, психічного та соціального добробуту.

Усі ці три аспекти здоров’я тісно взаємопов’язані, тому важливо дбати про кожен із них.

Фізичне здоров’я: забезпечує енергію для повсякденного життя, полегшує адаптацію до навколишнього середовища, підвищує наші шанси уникати травм і швидко одужувати.

Психічне здоров’я: передбачає адекватне сприйняття дійсності, уміння усвідомлювати та висловлювати свої почуття, розвинене почуття відповідальності за себе.

Соціальне здоров’я: є здатністю ефективно спілкуватися та налагоджувати здорові взаємостосунки, адаптуватися до соціальних норм і правил, що існують у суспільстві.

Рекомендуємо переглянути запис ефіру з медичною журналісткою Даркою Озерною про збереження здоров’я під час війни: https://cutt.ly/wGtnc1Z

Бережіть себе та будьте здоровими!