• 20.04.2024

Щорічна національна нарада з питань епіднагляду за грипом та ГРВІ

Чер 24, 2022

Фахівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» спільно з головною державною санітарною лікаркою Кіровоградської області Надією Оперчук взяли участь у щорічній національній нараді з питань епіднагляду за грипом та ГРВІ “Про затвердження порядку організації проведення епідеміологічного нагляду за грипом та гострими распіраторними вірусними інфекціями, заходів з готовності в між епідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип на ГРВІ”.

Головною метою наради є обговорення підсумків епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ 2021-2022 року, визначення проблемних питань проведення епіднагляду й можливих шляхів їх вирішення.

Під час наради обговорювалось:

  • Підсумки проведення рутинного епіднагляду за ГРВІ та дозорного епіднагляду за грипом у сезоні 2021-2022 років в Україні та визначення шляхів вирішення проблемних питань здійснення епіднагляду в сучасних умовах.
  • Ознайомлення щодо вимог епіднагляду за ГРВІ, в тому числі за COVID-19 в рамках рутинного та дозорного епіднагляду.
  • Ознайомлення із проектом змін в наказ МОЗ України №133 від 19 липня 1996 року “Про затвердження Переліку особливо небезпечних, небезпечних інфекцій та паразитарних хвороб людини і носійства збудників цих хвороб”.
  • Проблемні питання діяльності дозорних закладів охорони здоров’я за підсумками моніторингових візитів в сезоні 2021-2022.