• 19.04.2024

Захисти себе від холери!

Чер 27, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України інформує як захистити себе віх холери.

Через російську військову агресію, масові руйнування інфраструктури, відсутність у деяких містах доступу до чистої питної води збільшується ризик поширення інфекційних захворювань, у тому числі холери.

? Проте, не варто панікувати: абсолютно усі випадки, де б можна було запідозрити холеру, проходять через систему Центрів контролю та профілактики хвороб.

✅ За два тижні червня Центрами контролю та профілактики хвороб МОЗ України з 1874 пацієнтів із гострими кишковими інфекціями на наявність холери було обстежено 545 осіб. У жодному з досліджених зразків не було виявлено холерних вібріонів.

✅ Окрім обстеження хворих, також проводиться і дослідження зразків навколишнього середовища. Так, за цей період було досліджено понад 550 проб прісної води, 47 проб морської води та 215 проб стічної води. За результатами досліджень холерних вібріонів виявлено не було.

☝️ Загалом за другий тиждень червня вдалось дослідити у майже 4 рази більше проб об’єктів довкілля, ніж тижнем раніше.

Тим часом, ділимося порадами, які допоможуть уберегтися від холери???

781 Переглядів