• 19.04.2024

Запустився сайт про лікування ВІЛ, ТБ, ВГ, та ЗПТ для українців закордоном

Чер 28, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України інформує:

Запустилася платформа «Treatment4Ukraine/ Лікування для України» (www.treatment4ukraine.com). Її мета — стати джерелом інформації про доступне в Європі лікування для громадян, котрі були змушені виїхати з України у зв’язку з воєнними діями з з боку російської федерації.

✅ Передусім, це сайт для українців, які живуть з ВІЛ, вірусними гепатитами, туберкульозом, а також для тих, хто перебуває на замісній підтримувальній терапії.

Інформація на вебсайті www.treatment4ukraine.com охоплює всі країни Європи, а сторінка кожної з країн для зручної навігації містить такі розділи:

▪️ загальні вимоги до українців щодо перебування в країні та їхній правовий статус: як вид захисту можна отримати, як зареєструватися і де шукати допомогу;

▪️ як отримати доступ до послуг з охорони здоров’я, дізнатися особливості щодо медичного страхування або зв’язатися із сімейним лікарем;

▪️ послуги для людей, які живуть з ВІЛ, лікують туберкульоз, гепатити В та С, а також перебувають на замісній підтримувальні терапії.

Більше про те, яку саме корисну інформацію можна знайти на сайті, читайте за посиланням: https://bit.ly/3njNxbv