• 29.03.2024

Діти, які постраждали від насильства чи стали його свідками, потребують комплексних та скоординованих послуг і допомоги!

Чер 29, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Unicef Ukraine та Міжвідомчою координаційною радою з питань правосуддя щодо неповнолітніх інформує:

? Діти, які постраждали від насильства чи стали його свідками, потребують комплексних та скоординованих послуг і допомоги. Важливо включати всю систему підтримки ще під час здійснення досудового розслідування, аби уникнути повторної травматизації дитини.

Ще до війни в Україні почали впроваджувати модель Барнахус. Сьогодні цю модель співпраці різних спеціалістів та структур «під одним дахом» та у дружніх до дітей умовах визнано кращою практикою із захисту дитини під час здійснення правосуддя.

? Центри за моделлю Барнахус вже створені у Вінницькій області, Миколаєві та Тернополі. Зараз же цю практику мають переймати інші області.

Щоб ознайомитися з базовим розумінням та стандартами якості моделі «Барнахус», її законодавчим підґрунтям та ініціативами з впровадження в Україні, переходьте за посиланням — https://bit.ly/3A8WmfU.

473 Переглядів