• 20.04.2024

Робоча зустріч з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Лип 1, 2022

Сьогодні 1 липня 2022 р. головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у зустрічі з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) яка відбувалась в обласній військовій адміністрації під головуванням Андрія Райковича.

Командою ЮНІСЕФ було представлено для обговорення план дій надання підтримки Кіровоградській області за напрямками: освіта, охорона здоров’я, захист дітей/соціальний захист, вода та санітарія.

Під час свого виступу Надія Оперчук повідомила про високі показники щеплень в Кіровоградській області серед дітей, які наразі є вищі за середній показник в Україні. Але на цьому ми не зупиняємось, продовжуємо вакцинувати дітей, в тому числі дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

Медичні працівники продовжують повідомляти внутрішньо переміщеним особам про можливість отримати їхнім дітям щеплення за віком проти інших інфекційних захворювань, що керуються засобами специфічної імунопрофілактики. Профілактичні щеплення проти корона вірусної хвороби проводяться в усіх районах області. На 29 червня 2022 р. функціонувало 86 постійних пунктів щеплень та 3 центри масової вакцинації (КНП “Знам’янський міський ЦПМСД”, м. Бобринець  вул.. В. Порика 4;  м. Світловодськ, вул. Приморська 16 (Палац культури)).

В місті Кропивницький імунізація населення проводиться в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини КНП “ЦПМСД №1” та КНП “ЦПМСД №2”, а також в пункті щеплень КНП “АЗП-СМ”, МР міста Кропивницького в селищі Гірничому.

За словами Надії Оперчук, вакцин в області достатньо.