• 29.03.2024

ЯК НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПРОЙШОВ ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ 2018

Тра 14, 2018

         Активно пройшов на Кіровоградщині Всесвітній тиждень імунізації, який тривав з 23 по 29 квітня під гаслом «Запобігти. Захистити Імунізувати».

         25.04.2018 в Департаменті охорони здоров’я Кіровоградської ОДА відбувся прес-брифінг для представників ЗМІ. В заході прийняли участь: директор обласного лабораторного центру Касьяненко І.І. та його заступник Оперчук Н.І.; начальник відділу з охорони материнства та дитинства, імунопрофілактики ДОЗ Кодрул А.Л.

         Впродовж тижня проведено 6 виступів на телебаченні, 4 – на радіо,  опубліковані статті та інформаційні повідомлення в газетах, на сайтах  міських, районних державних адміністрацій, в інтернет-виданнях, тощо.

          Майже 15 тисяч учнів  в 194 школах області написали підготовлений  диктант  щодо корисності імунізації. Для закладів освіти та охорони здоров’я підготовлено 140  інформаційних бюлетенів, розповсюджено 360 пам’яток, прочитано 78 лекцій.

           За матеріалами епідеміологів та за їх безпосередньою участю підготовлено 42 куточки та динамічні стенди в школах. В 26 школах проведені класні (виховні) години, інформаційні хвилинки – у 13 школах. Організовано опитування учнів щодо знань про вакцинацію та конкурс малюнків.

          Спільно з медпрацівниками проведений круглий стіл;  наради в закладах охорони здоров’я, школах, заняття із медичними працівниками у школах та закладах охорони здоров’я – 12.   

           З батьками у дошкільних навчальних закладах, закладах охорони здоров’я та відвідувачами відокремлених структурних підрозділів установи впродовж тижня проведено 304 бесіди щодо  доцільності  та ефективності профілактичних щеплень.  

            На власному прикладі фахівці Центру закликають населення бути свідомими та відповідальними до власного здоров’я, вчасно проводити профілактичні щеплення собі та своїм дітям.

             Лише впродовж тижня імунізації 144 працівника Центру вакцинувались проти дифтерії та правця  вакциною АДП – м, виробництва БАЙОЛОДЖІКАЛ І.ЛІМІТЕД, Індія у міських та районних закладах охорони здоров’я за місцем проживання. Перед початком епідсезону 2017/2018 років проти грипу щеплено 150 фахівців установи.

         Також усі працівники установи планово вакцинуються проти правця та дифтерії, фахівці лабораторій – проти вірусного гепатиту В.    

                            

                       Заступник директора                                            Надія Оперчук

                  

                      Завідувач відділу епіднагляду

                     за інфекційними хворобами                            Тамара Ланкмілєр  

 

          

                    

         Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

774 Переглядів