• 25.04.2024

Всесвітній тиждень грудного вигодовування

Сер 3, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію

Щороку з 1 серпня проводять Всесвітній тиждень грудного вигодовування. Він спрямований на інформування про користь грудного вигодовування й стимулювання дій щодо його підтримки. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, грудне вигодовування настільки важливе, що воно щороку може врятувати життя понад 820 000 дітей віком до 5 років.

Тож, чим корисне грудне вигодовування для мами і малюка?

Грудне вигодовування – це найбезпечніший, найнадійніший та найдоступніший спосіб годування немовляти.

У перші пів року життя грудне молоко забезпечує 100% потреби дитини в поживних речовинах, з 6 до 12 місяців – продовжує задовольняти щонайменше половину цих потреб, а протягом другого року життя – третину.

Із молоком матері немовля отримує антитіла, здатні захистити від хвороб. Водночас грудне вигодовування не є заміною рутинних щеплень, передбачених національним календарем.

Грудне вигодовування дає дитині відчуття безпеки, сприяє сенсорному розвитку.

Грудне вигодовування допомагає матері посилити зв'язок із дитиною, знижує ризик розвитку післяпологової депресії, може знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, раку яєчників та раку молочної залози.

Більше про користь грудного вигодовування читайте на нашому сайті за посиланням https://cutt.ly/NZmcAel та в нашій інфограграфіці.