• 23.04.2024

Як продовжити лікування туберкульозу при переїзді в інший регіон

Сер 19, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію

Якщо ви змушені були через бойові дії (або з іншої причини) змінити місце проживання і переїхати в інший регіон та втратили можливість відвідувати свій медичний заклад, лікування проти туберкульозу можна продовжити в іншій лікарні.

У кожній області є медична установа, яка має договір із Національною службою здоров’я України на лікування проти туберкульозу як в амбулаторних, так і в стаціонарних умовах. Більшість з них зараз працюють, надаючи необхідні медичні послуги.

Крім того, на сайті Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) за посиланням https://bit.ly/3CbpAMg також можна знайти контакти найближчого фтизіопульмонологічного центру з адресою, посиланням на сайт/соцмережі, де є весь масив інформації, який може знадобитися для довідок чи консультацій.

Нагадуємо, що під час лікування пацієнти мають право безоплатно отримувати необхідні лабораторні та інструментальні дослідження, медикаментозне забезпечення, знеболення, виявлення та лікування супутніх захворювань, харчування у стаціонарі тощо.

Крім того, пацієнти, які не виділяють мікобактерії туберкульозу, можуть спостерігатись та перебувати під контролем лікаря первинної допомоги амбулаторно, за місцем перебування.

Більше детальної інформації у нашому матеріалі за посиланням https://bit.ly/3QPEUlM