• 25.04.2024

Як Україна долає епідемію ВІЛ в умовах війни.

Сер 31, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я України надає інформацію

Неурядові організації у сфері ВІЛ послуг разом з представниками влади та донорських організацій проаналізували зусилля та інноваційні підходи громадського та державного секторів для збереження життя і здоров’я ВІЛ-позитивних українців та представників уразливих груп після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Понад 80 учасників Форуму працювали над стратегією для подолання ВІЛ в умовах воєнного стану та післявоєнної відбудови.

«З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну під загрозою опинилися всі ВІЛ-послуги. Уже напрацьовується План відновлення системи охорони здоров’я України від наслідків війни на 2022–2032 роки. Центр громадського здоров’я планує відновлення надання послуг із діагностики й тестування, профілактики, супроводу та лікування ВІЛ-інфекції, у цивільному секторі України шляхом впровадження відповідного плану», — наголосила Лариса Гетьман, завідувач відділу управління та протидії ВІЛ-інфекції Центру громадського здоров’я.

Учасники форуму розпочали роботу над підготовкою рекомендацій для реалізації проєктів з профілактики та лікування ВІЛ та представили драфт спільної резолюції.

Матеріали форуму доступні в папці: https://bit.ly/3pFYkhi

Докладніше про захід: https://bit.ly/3e6OiU8

Інновації для подолання епідемії ВІЛ