• 29.03.2024

Португалія готова приймати на лікування та реабілітацію травм війни ще більшу кількість поранених українців.

Сер 31, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію

Міністр охорони здоров'я Viktor Liashko поспілкувався з міністеркою охорони здоров’я Португалії Мартою Темідо.

«Ми вдячні Португалії за її підтримку з перших днів повномасштабного вторгнення рф, як гуманітарну, так і підтримку на політичному рівні євроінтеграційного курсу України та ту підтримку міністерства охорони здоров'я Португалії, яку ми мали на засіданні Європейського комітету ВООЗ і 73-ї Асамблеї ВООЗ. Але сьогодні маємо і глобальне прохання: допомогти засудити терористичні дії росії, яка чинить безпрецедентний тиск на весь світ, захопивши найбільшу у Європі атомну станцію – Запорізьку атомну станцію. Окупанти розмістили там ворожу військову техніку та постійно здійснюють обстріли території станції. Це надзвичайно небезпечно, і наше завдання сьогодні – усім разом зупинити ядерний тероризм», — наголосив під час зустрічі міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Під час спілкування міністри домовились про подальшу співпрацю у напрямку медичної евакуації та реабілітації українських пацієнтів з мінно-вибуховими травмами, а також про можливість експертної допомоги у сфері психологічної та нейрореабілітації між португальськими та українськими медиками.