• 25.04.2024

У Міністерстві охорони здоров’я відбулося засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Вер 23, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні інформує

«За останні 7 місяців кожен, хто працює в системі протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, прийняв на себе виклики, пов’язані з повномасштабним вторгненням росії, і зміг налаштувати роботу відповідно до вимог часу. Нам довелося переглянути пріоритети та запустити нові напрями діяльності: організацію транспорту для гуманітарних конвоїв для поставки ліків, продуктів харчування, товарів першої необхідності, евакуацію людей та обладнання, організацію притулків, збір коштів та залучення додаткової донорської підтримки далеко за межі звичних програм у сфері протидії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу. Це дозволило не лише встояти системі, а і зберегти актуальність чинних програм профілактики, діагностики та лікування туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, а також підтримати наших захисників і всіх, хто постраждав від війни. Водночас маємо розуміти, що ми потребуємо подальшої адаптації програм міжнародної підтримки для реагування на поточні виклики», — зазначив під час виступу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Більше про засідання читайте на нашому сайті: https://cutt.ly/ZVvM5Ur