• 19.04.2024

25 вересня – Міжнародний день глухих

Вер 25, 2022

Міжнародний день глухих заснований в 1951 році, на честь створення Міжнародної федерації глухих. За статистикою, порушеннями слуху страждає кожна дев’ята людина. Його втрачають в результаті травми, хвороби чи вроджених пороків.

На планеті 2500 мов, але є й ще одна форма спілкування – мова погляду й жестів. Всесвітня Федерація глухих в 50-і роки для обслуговування міжнародних заходів глухих, тобто конгресів, симпозіумів, конференцій, у тому числі і спортивних, розробила жестуно - систему жестів.

Міф, що глухі - замкнуті й нетовариські. Глухота не є перепоною для встановлення товариських стосунків або нових знайомств. Багато з глухих людей стали видатними особами. Наприклад, усім відомий композитор Бетховен, письменник Жан-Жак Руссо, художник Антоніо Станіолі, письменник Віктор Гюго. Ці люди зробили великий внесок в культурну спадщину людства.

З нагоди Міжнародного дня глухих бажаємо особливим мешканцям нашого міста міцного здоров’я,  добробуту, духовного, фізичного та творчого розвитку, реалізації життєвого потенціалу для добрих справ!