• 29.03.2024

Всесвітній тиждень сітківки ока.

Вер 24, 2022

   24 вересня проводиться Всесвітній тиждень сітківки ока. Ці вересневі заходи у третій декаді місяця мають щорічний характер, починаючи з 2010 року  Мета – підвищення обізнаності про найбільш поширені дегенеративні захворювання сітківки (діабетична ретинопатія, макулярна дегенерація, відшарування сітківки).

Сітківка – це внутрішня оболонка ока, вона складається з безлічі клітин, чутливих до світла. Через рогівку і кришталик на сітківку проектується зображення, там воно перетворюється в нервові імпульси та передається у мозок, де  ці імпульси розшифровуються і перетворюються в зорові образи.

   Захворювання сітківки вважаються найбільш небезпечними серед усіх порушень зору, оскільки можуть призвести до повної і незворотної його втрати.  Навіть якщо Ви добре бачите та вважаєте себе здоровим, все одно необхідно щороку відвідувати офтальмолога, особливо якщо у Ваших близьких є проблеми з очима.

   Своєчасна діагностика – ледь не єдина умова успішної боротьби з хворобами сітківки. Чим раніше виявлено захворювання, тим більше шансів його вилікувати, консультація офтальмологів необхідна за будь-якої патології організму. Тільки лікар, використовуючи спеціальну апаратуру, може визначити дефект на периферії сітківки та призначити адекватне лікування. Щорічно відвідуйте офтальмолога, особливо якщо у вас високий ступінь короткозорості або є близькі родичі з подібними проблемами.