• 25.04.2024

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» отримав від ЮНІСЕФ автомобіль-рефрижератор

Жов 28, 2022

Для того, щоб мати можливість отримувати необхідні щеплення, що особливо актуально в умовах війни, представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) передали Україні спеціальні автомобілі-рефрижератори для транспортування вакцин. Один із них отримав ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». Генеральна директорка Надія Оперчук разом з фахівцями відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» висловили щиру вдячність Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ), Міністерству охорони здоров’я України та ДУ «Центр громадського здоров’я України» за надану допомогу.

"Автомобіль-рефрижиратор має містке холодильне обладнання, що дозволить зберігання вакцин за необхідних температурних умов та гарантує, що вони не втратять своєї ефективності та забезпечать людям найкращий захист. Наразі у нас буде можливість доправити необхідний запас вакцин до будь-якого медичного закладу Кіровоградької області, з чітким дотриманням необхідного температурного режиму", - зазначила Надія Оперчук.