• 28.03.2024

Національна робоча зустріч з питань дифтерії

Вер 4, 2018

    Ефективність виконання національної програми імунізації в Україні суттєво зменшилась протягом останніх років.  Тривалий дефіцит імунітету в населення призвів до випадків дифтерії у дорослих та підлітків. З початку року в Україні зареєстровано у трьох областях 7 випадків дифтерії.

  Для вирішення епідситуацію з дифтерією та подальшого посилення епіднагляду та програми імунізації, Центр громадського здоров’я МОЗ України звернувся до ВООЗ із запитом щодо проведення національної робочої зустрічі з питань дифтерії.

   30 – 31 серпня в м. Київ фахові фахівці експерти бюро ВООЗ в Україні, Європейського Регіонального бюро ВООЗ, Штаб – квартири ВООЗ та Регіональної референтної лабораторії ВООЗ у тісній співпраці з Центром громадського здоров’я провели дану робочу зустріч – семінар. В даному заході від Кіровоградської області прийняла участь заступник директора Кіровоградського обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

      З актуальних проблемних питань були опрацьовані:

  • Сучасні регіональні та глобальні настанови ВООЗ щодо епіднагляду за дифтерією
  • Розроблений план нової національної настанови з питань епіднагляду за дифтерією
  • Розглянуто застосовність щеплення проти дифтерії – правця у дорослих та розроблені рекомендації для регіонів, включаючи мікро – планування, звітність, моніторинг.

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

702 Переглядів