• 29.03.2024

Аналіз епідемічної ситуації з ГРІ та грипу в Кіровоградській області за 15 тиждень 2017 р.

Кві 18, 2017

             Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в області відносно спокійна. Показник захворюваності не перевищив значення епідпорогу та знаходиться на рівні: мінус 27,7 % до епідпорогу (інт. пок. 362,04 на 100 тис. нас., епідпоріг 500,58). Всього за минулий тиждень захворіло  3500   осіб, з них  74,9 %  дітей.

          На 1-ній адміністративній території рівень захворюваності продовжує перевищувати  значення епідпорогу –  Кіровоградський район.

          За минулий тиждень в області госпіталізовано 355 хворих, з них 78,8 % дітей та підлітків віком до 17 років.

          У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру проведено 3 дослідження зразків матеріалу від хворих на ГРІ: вірус грипу не виявлений. Летальних випадків не зареєстровано.

           Всього з початку епідсезону на Кіровоградщині щеплено проти сезонного грипу – 3466 осіб.

          Фахівцями  обласного лабораторного центру забезпечено проведення постійного моніторингу епідемічної ситуації щодо захворюваності на ГРІ та грип (облік, звітність, аналіз, інформування обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров’я), проведення протиепідемічних заходів, лабораторну вірусологічну діагностику. Серед населення постійно проводиться  санітарно-освітня робота:  опубліковано матеріалів у місцевих засобах інформації – 4, випущено листівок, пам’яток, інформаційних бюлетенів –  622.

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

              Заступник директора                                  Н. І. Оперчук

               Лікар епідеміолог                                        А. Ю. Головань

 

803 Переглядів