• 25.04.2024

Регіональний семінар : «Вода – це здоров’я» відбувся в Кропивницькому

Вер 5, 2018

             

          4 вересня 2018 року в громадському офісу Кіровоградської ОДА, з ініціативи Кіровоградського місцевого осередку ВЕГО «МАМА-86», був проведений Регіональний семінар «Протокол про воду та здоров’я: регіональні пріоритети, цілі та завдання  щодо покращання доступу до безпечної води та санітарії в Україні».

             В даному заході з доповіддю «Аналіз та оцінка результатів лабораторних досліджень питної води на Кіровоградщині» взяли участь  заступник директора Установи Оперчук Надія та лікар з комунальної гігієни Деревінська Катерина.

             ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» – єдина в області державна установа, що проводить моніторингові дослідження питної води, води водойм, згідно плану, який погоджений в Кіровоградській ОДА та затверджений МОЗ України.

            Згідно висновку експертів МОЗ України: Кіровоградська область займає лідируюче місце серед регіонів України щодо забруднення нітратами води громадських та індивідуальних колодязів.

            На семінарі обговорювались  цільові показники для впровадження Протоколу по воді та здоров’ю в Україні (на період 2018-2030 роки). Національні та місцеві пріоритети та цілі в контексті Протоколу про воду та здоров’я.

Лікар відділу організації досліджень фізичних та хімічних

факторів та епіднагляду за неінфекційними хворобами                                             К. Деревінська

 

 

 

                                   

 

                           

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

846 Переглядів