• 24.04.2024

Телемедицина: як це працює?

Лис 23, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію

Телемедицина дуже актуальна в чинних українських реаліях, коли у багатьох українців, особливо на прифронтових та деокупованих територіях, немає доступу до звичного широкого переліку спеціалістів. Мова йде про телемедичні консультування з вибухо-вогнепальних та опікових травм, єдину консультативну мережу з використанням пристроїв віртуальної присутності і навіть віртуальну операційну.

З початку повномасштабної війни в Україні розпочато 7 масштабних проєктів з впровадження телемедичної допомоги, які було успішно інтегровано в роботу медичних закладів. На разі заклади охорони здоров'я вже отримали 5 телемедичних платформ, 326 телемедичних пристроїв, відповідне програмне забезпечення та ліцензії на суму понад 1,5 млн доларів, але головне — ми отримали ще одну можливість рятувати життя.

“Сервіси телемедичної допомоги наразі інтегровані у 200 українських закладах охорони здоров'я, проведено близько 600 навчальних сесій та здійснено понад 1000 телеконсультацій”, — інформує заступниця міністра МОЗ Марія Карчевич.

Тож майбутнє не просто поряд, воно вже тут, допомагає разом з усім цивілізованим світом рятувати життя українців від агресії варварів.