• 29.03.2024

Як зменшити ризики виникнення раку простати?

Лис 28, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Національною службою здоров'я України надає інформацію

Рак простати – одне з найпоширеніших онкозахворювань серед чоловіків середнього та старшого віку.

Збереження здоров’я з віком або усуненням існуючих проблем зі здоров’ям може знизити ризик захворювання.

Для профілактики захворювання Фонд боротьби з раком простати (Prostate Cancer Foundation) надає такі рекомендації:

Харчуйтесь збалансовано та підтримуйте здорову вагу. Зменшіть вживайте червоного м’яса, цукру, напівфабрикатів і молочних продуктів.

Червоне м’ясо краще замінити рослинним білком і рибою. Насичений жир у червоному м’ясі є причиною запалення, яке пов’язане з раком та іншими хронічними захворюваннями.

Більше займайтеся спортом. Фізична активність зменшує ризики розвитку у чоловіків раку простати

Слідкуйте за споживанням кальцію. Дуже велика кількість кальцію може збільшити ризик розвитку агресивного раку простати. Намагайтеся отримувати більшу частину кальцію з рослинної їжі.

Уникайте куріння та вживання алкоголю.

Не зволікайте зі зверненням за медичною допомогою при підвищеному кров'яному тиску, діабеті, високому рівні холестерину та депресії.

Розслабтеся і насолоджуйтеся життям. Зменшення стресу на роботі та вдома покращить ваше здоров’я та зробить життя довшим та щасливішим.

Чоловікам віком 45 років і старше (40 років для тих, у кого в сім’ї є випадки раку передміхурової залози) радимо звернутися до сімейного лікаря, щоб оцінити стан здоров’я та за необхідності зробити необхідні аналізи та обстеження.

Більше про рак простати читайте тут: https://cutt.ly/f1ieULc