• 28.03.2024

Як стрес впливає на шкіру

Лис 28, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я надає інформацію

Стрес давно став звичайним супутником життя сучасної людини. А вже понад дев’ять місяців ми щодня переживаємо безпрецедентний рівень стресу — на звичні негаразди накладається страх за життя близьких та країну. Звичайно, це не може не впливати на наше здоров’я — і на стан шкіри зокрема.

Шкіра — це найбільший орган людини. Попри те, що багато хто з нас дивиться на шкіру суто з естетичної точки зору, одна з найголовніших її функцій — захист.

Як пояснює сертифікована дерматологиня Кейра Барр, мозок та шкіра людини тісно пов’язані та активно «комунікують» одне з одним.

«Коли ми переживаємо стрес через роботу, стосунки чи якісь поточні події, це означає, що шкіра одночасно є як причиною гормонів стресу, так і їх жертвою», — пояснює лікарка. Це робить шкіру вразливішою до інфекцій, запалень та подразнень.

Як ще стрес позначається на шкірі та що з цим усім можна зробити — читай в інфографіці та матеріалі INSCIENCE  https://berezhy-sebe.com/yak-stres-vplyvaie-na-shkiru/