• 18.04.2024

Україна отримала сучасну мобільну лабораторію для дослідження інфекційних хвороб.

Лис 30, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію

Лабораторія може бути переміщена у будь-яку точку країни та обробляти до 3000 тестів на антитіла до сибірської виразки, mpox, COVID-19 тощо.

Лабораторію для України передала World Health Organization Ukraine

та уряд Сполучених Штатів USAID Ukraine - USAID Україна.

“Війна – це щоденні нові виклики, але ми діємо на випередження. Ця лабораторія – можливість виявляти та запобігати можливим спалахам хвороб та активно їм протидіяти. Ми дуже вдячні нашим партнерам за таку можливість”, – зазначив міністр охорони здоровʼя Viktor Liashko.

Лабораторія оснащена системою фільтрації повітря HEPA, яка гарантує біобезпеку роботи, та необхідним обладнанням, включаючи біобезпечні шафи, що дозволяє без загроз проводити діагностичні дослідження відповідно до рекомендацій ВООЗ.

Сама мобільна лабораторія може витримувати різні кліматичні умови, в тому числі суворі зими. Потужний опалювальний агрегат забезпечить однаково комфортні умови за температури від -20 °С до +30 °С.