• 20.04.2024

Антибіотик — за призначенням лікаря!

Лис 30, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я надає інформацію

Впровадження електронного рецепта — один із кроків у боротьбі з безконтрольним вживанням рецептурних лікарських засобів, зокрема — антибіотиків.

Так із серпня 2022 року відпуск антибіотиків почав здійснюватися за е-рецептом у рамках перехідного періоду. Втім ця норма не є новою, із серпня лише додався новий цифровий інструмент — електронний рецепт.

Рецепт можна отримати в будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. На прийомі лікар проведе огляд пацієнта, внесе дані до електронної системи охорони здоровʼя, за потреби випише е-рецепт та надрукує пацієнту інформаційну довідку до рецепта.

Якщо заклад не має технічної можливості виписувати електронний рецепт, тобто не підключений до ЕСОЗ, у такому разі лікар може виписати пацієнту паперовий рецепт.

Придбати необхідні ліки за рецептом у будь-якій аптеці. Для цього достатньо лише предʼявити фармацевту інформаційну довідку, яку лікар видасть як підтвердження призначення, або паперовий рецепт.

Дотримуйтесь правил призначення та не забувайте: антибіотик — за призначенням лікаря!

#Антибіотик_за_призначенням