• 16.04.2024

Дистанційна діагностика вагітних

Гру 2, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію

Те, що нас не вбиває – робить нас сильнішими.

Ворог сподівався, що все наше життя зупиниться, і ми почнемо деградувати у всіх сенсах цього слова, але замість цього ми не тільки встояли на ногах, але й стаємо сильнішими з кожним новим днем.

Неймовірно приємно бачити, що Україна залучає до роботи нові сучасні технології у сфері медицини. Одна з них – телемедична. Вона дозволяє лікарям обслуговувати пацієнтів віддалено. Це різного рівня консультації, діагностування, подекуди віддалена участь у операціях тощо. Зайве говорити, чому це важливо в умовах, коли тисячі людей покинули свої домівки чи не мають доступу до багатопрофільного медичного обслуговування на деокупованих, прифронтових та окупованих територіях.

Особливо приємно, коли телемедицина допомагає батькам дбати про народження здорового покоління українців. Наприклад, телемедичний пристрій «Sigmafon» дозволяє віддалено проводити обстеження вагітних і плоду, і його вже використовують в Україні!

У рамках гуманітарної допомоги українські медзаклади отримали телемедичну платформу «System Carebits», 300 портативних апаратів тококардіографії «Sigmafon» та необмежену кількість ліцензій для користувачів. У проєкті беруть участь 180 закладів охорони здоров'я, проведено понад 147 навчань для лікарів та фельдшерів та вже понад 300 консультувань майбутніх мам.

З новими технологіями здорових маленьких козаків та козачок побільшає – і це ще одна наша перемога!