• 25.04.2024

Як правильно кашляти?

Гру 15, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я надає інформацію

Відповідь на це питання може здаватися елементарною. Але, на жаль, мало людей дотримуються усіх рекомендацій щодо правильного кашлю.

Існує навіть таке поняття, як етикет кашлю — це правила поведінки людини із кашлем, що запобігають розповсюдженню інфекцій повітряним і крапельним шляхом.

Все дуже просто!

Дотримуйтесь таких рекомендацій:

Під час кашлю та чхання затуляйте рот і ніс одноразовам носовичком або серветками. Не торкайтеся руками обличчя (очей, носа, губ). Після використання носовичок чи серветки викиньте в урну для сміття.

Кашляйте і чхайте у згин ліктя за відсутності серветки чи носовичка. Прикривання рота і носа долонею призводить до поширення інфекції через руки і побутові предмети. Якщо вже так сталося — слід потім помити руки з милом. За відсутності такої можливості — користуйтеся антисептиками з вмістом не менше 70% спирту.

Залишайтеся вдома, якщо почуваєтеся зле. Не забувайте, що COVID-19, грип і ГРВІ нікуди не зникли, тож за можливості дотримуйтесь фізичної достанції та носіть маски в громадських місцях.

Ось і все. Бережіть не тільки себе, а й оточуючих. Це елементарні правила взаємоповаги