• 19.04.2024

19 грудня – Міжнародний день допомоги бідним

Гру 19, 2022

ООН розглядає бідність як «стан тривалої вимушеної відсутності необхідних ресурсів для забезпечення задовільного способу життя».

Бідність означає не лише брак грошей, а й гідної роботи, зручного житла, доступу до хорошої освіти і охорони здоров’я.

На кінець ХХ століття орієнтовно чверть населення планети перебували за межею бідності, а за 8 років (у період з 2011 по 2019 років) від злиднів померли більше 300 мільйонів людей.

Для того, аби припинити бідність, Організація Об’єднаних Націй ухвалила ряд программ, спрямованих на боротьбу з цим явищем. ООН інтерпретує бідність як «стан тривалої вимушеної відсутності необхідних ресурсів для забезпечення задовільного способу життя».

У багатьох країнах світу існують благодійні організації, які активно розвивають усілякі програми, спрямовані на боротьбу з бідністю, і дають можливість поступово здобувати необхідні ресурси, відновлюючи соціальний статус людини і повернення його до задовільного способу життя.

Найголовніше в розвитку таких програм – це підтримка з боку населення. Чим більше людей об’єднується заради допомоги бідним, тим продуктивніше працює програма і тим більше нужденних людей вона відновлює. Вкрай важливо приділяти увагу благодійним фондам, організаціям та реабілітаційним центрам і всіляко їм допомагати.

Через повномасштабну війну багато українців і українок покинули рідні будинки. Багато – зруйнувались через обстріли агресора. Керівництво різних рівнів – держави, областей, міст, громад і сіл – докладають максимум зусиль, аби забезпечити переселенців усім необхідним. В тому числі, велику допомогу надають волонтери, як закордонні, так і українські.