• 25.04.2024

Уряд прийняв постанову, що значно прискорить постачання рентгенодіагностичного обладнання

Гру 21, 2022
ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію
 Для здійснення високоточної діагностики, від результатів якої часто залежить не лише лікування, а й життя пацієнтів, заклади охорони здоров’я – як за державні кошти, так і за кошти благодійної допомоги – здійснюють закупівлю обладнання, що використовує джерела іонізуючого випромінювання (ДІВ).
Використання таких приладів, згідно з українським законодавством, підлягало обов'язковому ліцензуванню. Оскільки етап отримання ліцензій займає до 2,5 місяці, введення в експлуатацію медичного обладнання затримувалось на відповідний термін.
Для вирішення ситуації та забезпечення надання необхідної медичної допомоги військовим і цивільним під час повномасштабної війни, уряд вніс зміни в додаток 2 до постанови КМУ № 314. (https://bit.ly/3BRsl4m)
«З початку війни в українські лікарні вже доставлено 313 рентгендіагностичних установок різного виду, на підході ще 223 установки. Прийняте сьогодні рішення уряду дозволить швидко змонтувати це обладнання та оперативно розпочати його використовувати для вчасного виявлення та ефективного лікування різних хвороб», – підкреслив міністр охорони здоров’я Viktor Liashko.