• 28.03.2024

Якщо ворог готує атаки: як захиститися швидко та ефективно?

Гру 22, 2022
Сьогодні, 22 грудня, у режимі онлайн відбулися штабні тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області.
Розглядався порядок основних заходів реагування у разі виявлення радіоактивних, хімічних та біологічних заражень на території Кіровоградської області. А також факти інформування обласної військової адміністрації про загрозу виникнення або надзвичайну ситуацію у період дії воєнного стану.
До співпраці із обласною військовою адміністрації долучилися також директор департаменту охорони здоров’я облвійськадміністрації Кіровоградської області Олег Рибальченко та головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.
Вони звернули увагу на надання спеціалізованої медичної допомоги постраждалим від іонізуючого випромінювання, при ураженні сильнодіючими отруйними речовинами та біологічною зброєю. Йшлося про організацію карантинних заходів.
У ході заходу обговорювалася спроможність підрозділів головного управління ДСНС України в області щодо реагування на загрози радіоактивного, хімічного та біологічного зараження.