• 18.04.2024

Про нормативи мікроклімату в закладах освіти та охорони здоров’я

Гру 4, 2018

ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» єдина в Кіровоградській області установа охорони здоров’я, яка атестована на право проведення санітарно-гігієнічних досліджень факторів виробничого та житлового середовища: температура повітря, інші параметри мікроклімату.

Вимірювання проводяться повіреними, каліброваними засобами вимірювальної техніки, які мають відповідні сертифікати. Фахівці лабораторії мають вищу кваліфікаційну категорію.

Відповідно до діючих нормативно-правових та розпорядчих документів  повідомляємо про нормативні показники мікроклімату в закладах освіти, охорони здоров’я:

– температура повітря в навчальних класах і кабінетах має становити 17-20°С

(Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСаНПіН 5.5.2.008-01)

– температура повітря в приміщеннях ДНЗ має становити – 19-23°С (Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, затверджений наказом МОЗ України від 24.03.2016 року №234);

– температура повітря в палатах терапевтичного відділення ЛПЗ має становити – 20°С, пологового відділення – 25°С, операційного відділення – 22°С (ДБН В 2.2 – 10 – 2001 «Будинки і споруди. Заклади охорони здоров’я»)

Шановні керівники    

закладів освіти, охорони здоров’я, фізичні та юридичні особи,     мешканці області для отримання достовірних  результатів вимірювання параметрів мікроклімату в приміщеннях звертайтесь до акредитованих лабораторій, які мають юридичне право на проведення санітарно-гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища та трудового процесу. Протоколи проведених досліджень будуть видаватися керівникам відповідних закладів для прийняття рішень по покращенню параметрів мікроклімату.

В.О. зав. відділом організації досліджень фізичних та хімічних факторів та епідеміологічного нагляду за неінфекційними хворобами К.О. ДЕРЕВІНСЬКА

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua      

1 137 Переглядів