• 29.03.2024

Триває Український тиждень імунізації

Кві 28, 2017

         З 24 квітня, у країні, одночасно із проведенням Всесвітнього та Європейського тижня розпочався та до 30 квітня буде проводитись Український тиждень імунізації.

         В цей тиждень лікарі усіх профілів намагаються привернути увагу суспільства та якомога більшої кількості населення до вакцинації, як найефективнішого та специфічного засобу захисту людини від інфекційних хвороб та важливу умову збереження національної безпеки країни.

          Фахівці Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» не залишаються осторонь від цього заходу та своїм особистим прикладом намагаються показати необхідність, ефективність та безпечність профілактичних щеплень.

         Щорічно, у жовтні-листопаді, перед початком сезону захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції керівництво установи винаходить можливість закупити та вакцинувати проти грипу більшість своїх працівників. Внаслідок таких щорічних профілактичних кампаній вакцинації впродовж останніх 10 років жоден вакцинований працівник установи не захворів на грип.

         Впродовж квітня цього року, до початку Українського тижня імунізації, на базі поліклінічного відділення №1 КЗ «Поліклінічне об’єднання м.Кіровограда» планові профілактичні щеплення проти дифтерії та правця (проводяться усім дорослим кожні 10 років) отримали 55 фахівців установи.

         Лікарі епідеміологи рекомендують усім проводити профілактичні щеплення згідно із Національним Календарем профілактичних щеплень та не відмовлятися від вакцинації, на яку вас запрошують дільничні та сімейні лікарі.

         Вакцинуйтесь, будьте здорові самі та захистіть своїх дітей!

На фото: фахівці установи та їх діти підтримують вакцинацію: «Я за вакцинацію» та «Вакцина діє».

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

Довідкова інформація:

1 195 Переглядів