• 25.04.2024

Ще один випадок лептоспірозу підозрюють лікарі

Чер 27, 2019

     За екстренним повідомленням одного із закладів охорони здоров’я області за медичною допомогою звернувся та 26 червня 2019 року у стані середньої важкості із підозрою на лептоспіроз госпіталізований мешканець с.Мартоноша  Новомиргородського району.   

     Фахівцями Новомиргородського районного підрозділу ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато епідеміологічне розслідування цього випадку та вже встановлено, що  молодий чоловік купався у місцевому ставку, з чим і може бути пов’язане його захворювання. Для вивчення причин захворювання заплановано відібрати проби води із ставка, де купався хворий, а також відловити мишовидних гризунів для лабораторного дослідження на збудники лептоспірозу.       

     З метою запобігання нових випадків захворювання людей сільському голові направлені рекомендації щодо заборони купання у водоймі до завершення розслідування цього випадку та проведення дератизаційних заходів, направлених на боротьбу із мишовидними гризунами, що є переносниками збудника лептоспірозу та інших небезпечних інфекційних захворювань.               

     Нагадаємо, що це третій випадок за червень поточного року, коли лікарі встановлюють діагноз лептоспіроз. У двох випадках  за попередніми результатами розслідувань інфікування чоловіків відбулося під час риболовлі та купання у водоймах із непроточною водою через наявні рани на шкірі. 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

1 475 Переглядів