• 20.04.2024

Літній відпочинок вже не за горами

Тра 12, 2017

Вже скоро закінчаться травневі «морози» і наступить довгоочікуване літо.

І нам всім забажається, без наслідків для здоров’я, відпочити біля водойм.

З метою належної підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, на адресу їх власників та балансоутримувачів фахівцями Установи направлено листи стосовно вимог чинного законодавства щодо забезпечення лабораторного контролю води у питних фонтанчиках, води поверхневих водойм та грунту (піску) протягом усього купального сезону, проведення робіт з профілактичної дезінфекції, дезінсекції та дератизації.

Поміж з тим, Установою заплановано вибіркові моніторингові лабораторні дослідження води поверхневих водойм та грунту (піску) в традиційних місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах на весь купальний сезон, починаючи з травня місяця.

Інформація про результати моніторингових досліджень щомісяця буде висвітлюватись на сайті Установи.

Станом на 30 квітня  поточного року тільки власники 11 об’єктів потурбувались про безпеку Вашого відпочинку, звернувшись до відокремлених структурних підрозділів Установи з метою заключення договорів на проведення  лабораторних досліджень та профдезробіт, а саме:

Онуфріївський район – власник баз відпочинку «Ентузіаст» – 1 та  «Ентузіаст» – 2 заключив договори на дослідження проб питної води та води поверхневої водойми, проведення робіт з профілактичної дезінфекції, дезінсекції та дератизації. Також 5 працівників пройшли бактеріологічне обстеження.

– Петрівський район – власники 9 баз відпочинку звернулись для проведення лабораторних досліджень води питної, води поверхневої водойми та грунту (піску). 7 із них заключили договори на проведення робіт з профілактичної дератизації.

Світловодський район – керівники баз відпочинку вихідного дня «Голуба бухта» та «Сосновий гай» заключили договір на проведення досліджень питної води та робіт з профілактичної дератизації.

Шановні жителі області! Бережіть своє здоров’я! Відпочивайте  та купайтесь на водоймах, вода в яких лабораторно досліджена та відповідає санітарно-гігієнічним вимогам та нормативам.

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr. kr.ua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

738 Переглядів