• 28.03.2024

Що потрібно знати про малярію

Вер 19, 2019

     Обласний лабораторний центр інформує про реєстрацію випадку малярії у студента з Нігерії, який навчається в м. Кропивницькому. Це перший випадок малярії в Кіровоградській області у цьому році. На даний час хворий отримує лікування в умовах інфекційного  стаціонару.

     До відома: Малярія – загрозливе для життя захворювання, що передається через укуси комарів. Передача малярії відбувається у 91 країні світу, переважно це країни Африки, Азії, Південної і Північної Америки. В Україні передача малярії комарами не відбувається і наразі усі зареєстровані випадки захворювань – завезені.

     Симптоми малярії з’являються через 10-15 днів після укусу інфікованого комара. Перші симптоми – лихоманка, головний біль – можуть проявлятися слабко, що ускладнює виявлення малярії.

     Дізнайтеся, чи у країні, куди ви плануєте поїздку, відбувається передача малярії. Якщо так – обов’язково попіклуйтеся про захист від цього захворювання. Зазвичай це – уникнення укусів комарів (одяг, який прикриває тіло, репеленти), антимоскітні сітки та хіміопрофілактика – медикаменти для профілактики захворювання малярією.

     Проконсультуйтеся зі своїм лікарем щодо хіміопрофілактики – вона залежить від країни, куди ви подорожуєте, і її потрібно розпочати за кілька тижнів до поїздки.

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

 

1 320 Переглядів