• 25.04.2024

Ходити пішки – це корисно для здоров’я!

Жов 4, 2019

Всесвітній день ходьби щорічно проходить у перші вихідні жовтня, а в Україні відзначається з 2013 року.

Ходьба – це вид фізичного навантаження, легкий і абсолютно безкоштовний спосіб підтримувати форму тіла і хороше самопочуття..

Статистика свідчить про велику популярність ходьби як виду фітнесу в усьому світі. Так, у США нею займаються більше 50 млн. чоловік, у Канаді – близько 40% всіх аматорів аеробіки, у той час як бігом захоплюються тільки 15%. Ходьба приносить користь для всього організму. При ходьбі серцево-судинна система отримує заряд корисної енергії. Користь ходьби для серця – незаперечна. Це легке навантаження, без збільшення пульсу, рекомендоване для профілактики інфарктів та інсультів. При піших прогулянках кров більш інтенсивно рухається по судинах і збагачує всі без винятку внутрішні органи великою кількістю кисню, що сприятливо позначається на всьому організмі.

Активні й енергійні піші прогулянки пробуджують тіло і тонізують його. Зміцнюються м’язи скелета та збільшується їх еластичність. Піші прогулянки 5 разів на тиждень всього лише по 30 хвилин продовжують життя в середньому на 2 роки.

Крім цього, піші прогулянки є відмінним природним антидепресантом. Ходьба знімає стрес, піднімає настрій, заряджає енергією.

Здійснюйте до 10000 кроків в день та будьте здорові!

Відділ організації досліджень фізичних і хімічних факторів та епідеміологічного нагляду за неінфекційними хворобами   ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

1 611 Переглядів