• 29.03.2024

Виявлено збудники особливо-небезпечних інфекцій при дослідженні мишовидних гризунів, відловлених в Олександрійському районі

Жов 29, 2019

         Фахівці ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжують вивчення циркуляції збудників особливо-небезпечних інфекцій у об’єктах довкілля та у дикій фауні.

         За результатами моніторингових досліджень, які були проведені у жовтні 2019р. лабораторією особливо-небезпечних інфекцій установи,  отримані позитивні результати при дослідженні мишовидних гризунів.

         Збудник туляремії (Francisella tularensis) та ієрсиніозу (Yersinia pseudotuberculosis) виявлені в 2-х екземплярах  мишовидних гризунів, що були відловлені на березі р.Інгулець в с.Протопопівка Олександрійського району.

         Це не перші позитивні знахідки у поточному році, що у черговий раз підтверджує актуальність та необхідність проведення дератизаційних заходів, направлених на боротьбу із мишовидними гризунами, які переносять особливо-небезпечні інфекції.

         Для запобігання виникнення випадків захворювань серед людей,  голові Приютівської селищної ради, до складу якої входить с.Протопопівка направлені рекомендації щодо систематичного проведення дератизаційних заходів,  посилення контролю за своєчасним вивозом побутового сміття та харчових відходів для запобігання розмноження мишей та пацюків.             

               

          

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

1 661 Переглядів