• 18.04.2024

Вебінар на тему: “Випадки пневмонії у Китаї, Таїланді, Японії та Південній Кореї, спричиненої новим коронавірусом. Заходи готовності та реагування”

Січ 28, 2020

     З метою недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай) – в Міністерстві охорони здоров’я України створено оперативний координаційний штаб. До роботи Штабу залучено провідних епідеміологів, інфекціоністів, науковців, реаніматологів, фахівців екстреної медицини та інших спеціалістів.

     Ці дані було надано і регіональним фахівціям під час вебінару, організованого для співробітників лабораторних центрів МОЗ України.

     В процесі розмови лікарі були ґрунтовно поінформовані про усі відомі на сьогодні ризики, що пов’язані з походженням вірусу, шляхами передачі, симптоматику, лікарські протоколи та алгоритм дії у разі виникнення підозри.

     Окремо під час вебінару було наголошено,  що станом на сьогодні немає жодного підтвердженого випадку нового коронавірусу 2019-nCoV в Україні.

     Водночас, Україна продовжує виконувати усі технічні рекомендації ВООЗ щодо попередження розповсюдження нового коронавірусу.

     Після вебінару фахівці Кіровоградського обласного лабораторного  центру обговорили готовність установи щодо реагування.

 

 

 

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

692 Переглядів