• 20.04.2024

Проведення навчання з питань епідеміологічного нагляду та запобігання поширенню на території області випадків COVID – 19 та відпрацюванням практичних навичок

Лют 21, 2020

     19 лютого 2020 року з  фахівцями епідеміологічного профілю (лікарі-епідеміологи, помічники лікарів-епідеміологів, лаборанти, дезінфектори – 19 осіб) були проведені  навчання з відпрацюванням практичних навичок у вогнищі ймовірної коронавірусної інфекції.

     В.о. директора обласного лабораторного центру Оперчук Н.І. проінформувала про епідемічну ситуацію, спричинену новим коронавірусом COVID-19 та зазначила, що в області створені 2 спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги для транспортування хворих (ТМО «ЦЕМД та МК») та визначені 2 госпітальні бази (КНП «Кіровоградська обласна лікарня обласної ради», КНП «Центральна міська лікарня Міської ради міста Кропивницького») для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19 (наказ ДОЗ Кіровоградської ОДА від 30.01.2020р. №57-од).

         В процесі навчання були розглянуті слідуючі питання:

  • переуточнено основний та дублюючий склад епіддезбригади Установи;
  • розглянуті епідемічні особливості коронавірусної інфекції викликаним збудником COVID-19;
  • обговорені всі етапи епідеміологічного розслідування випадків захворювання, що відповідають визначенню COVID-19 з використанням Опитувальника для проведення епідрозслідування випадків та заповненням форми 357/о «Карта епідеміологічного обстеження вогнища інфекційного захворювання».
  • розглянуті питання біобезпеки при організації та проведенні лабораторної діагностики випадків захворювань, які відповідають визначенню випадку COVID-19;
  • відпрацьований алгоритм дій проведення дезінфекційних заходів в вогнищі та проведення санітарної обробки фахівців епіддезбригади після закінчення роботи.

     В ході заняття були відпрацьовані практичні навики поетапного одягання та зняття сучасних засобів індивідуального захисту членами бригад, особливо увагу приділено захисту органів дихання, правилам знезараження та утилізації використаних засобів індивідуального захисту.

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

1 550 Переглядів