• 19.04.2024

Проведення відеоконференції

Лют 21, 2020

      Фахівці ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» 20 лютого 2020 року прийняли участь  у проведенні відеоконференції за участі представників Інтервенційної епідеміологічної служби ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» на тему «Попередні результати дослідження «Бар’єри тестування на ВІЛ, використовуючи швидкі тести на рівні первинної медико-санітарної допомоги у Львівській області».

      Під час вебінару було наголошено, що торік  захворюваність на ВІЛ інфекцію в Львівській області зросла на 12,6%, порівняно з 2017 роком. Серед  ВІЛ-інфікованих найбільше (72%) у віці 25-49 років, 13% – діти у віці 0-14 років, 9% – старші за 50 років. Найчастіше ВІЛ передається статевим шляхом: частка заражених через незахищений секс становила 63%, через наркотики хворобу підхопили 24% осіб; від матері до дитини ВІЛ передався для 13%.

   Загалом Львівська область посіла 6 місце серед регіонів України за кількістю хворих на 100 тисяч населення. Зазначимо, що найбільш поширеним ВІЛ є – у Львові, Стрию та Дрогобичі.

      Після вебінару фахівці Кіровоградського обласного лабораторного центру обговорили  питання щодо захворюваності на ВІЛ/СНІД та бар’єри тестування на ВІЛ швидкими тестами.

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

692 Переглядів