• 28.03.2024

Рекомендації по санітарній обробці (дезінфекції) громадського транспорту

Бер 4, 2020

В зв’язку з неблагополучною епідемічною ситуацією в світі  з коронавірусу COVID-19 та попередження його розповсюдження серед населення, фахівці обласного лабораторного центру пропонують проводити профілактичні заходи щодо дезінфекції громадського транспорту.

Для дезінфекції громадського транспорту (в АТП, депо міськелектротранспорта, автовокзалах) необхідно виділити місця для: зберігання дезінфікуючих засобів, інвентар та місце для  проведення дезінфекції проведення дезінфекції.

Визначити особу, яка б відповідала за  приготування  дезрозчинів, проведення дезінфекції, застосовування засобів індивідуального захисту, дотримування техніки безпеки . При потребі – необхідно  залучати фахівців суб’єктів господарської діяльності, які мають дозвіл на виконання дезінфекційних заходів.

Для санітарної обробки транспорту потрібно використовувати дезінфікуючі засоби, що мають дозвіл до застосування в Україні. Необхідно обирати такі засоби, які б забезпечували якісну дезінфекцію при невисокій концентрації розчину, короткому часу експозиції, не псували майно салону транспортного засобу, наприклад: «Дез Таб», «Дезактін», «Соліклор» (0,015%), «Тетралін протект», «Теразім», антисептики «АХД-2000», «Неостерил» та інш.

 Послідовність обробки – волого-механічна дезінфекція проводиться за допомогою гідропульта або іншого обладнання, яке забезпечує дрібно-дисперсне розпилення дезрозчину (Квазар, Оріон та інш.) або дворазове протирання ганчір’ям змоченим в дезрозчині:

  • протирають зовнішні дверцята та ручку;
  • протирають поручні;
  • зрошують стелю, стіни, сидіння;
  • металеві частини після обробки протирають чистою серветкою;
  • з метою запобігання небезпечних випадків забороняється залишати без догляду дезрозчини;
  • забороняється вживати їжу, пити, смалити під час проведення дезззаходів.

Між рейсами необхідно  ретельно провітрювати салони транспортного засобу.

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

 

723 Переглядів