• 25.04.2024

ОБЕРЕЖНО СКАЗ!

Тра 29, 2017

Про випадок загибелі від сказу собаки в смт. Олександрівка 26.05.2017  повідомлялось на сайті ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Фахівцями лабораторного центру спільно з іншими службами району проведено комплекс заходів, направлених на профілактику захворювань гідрофобією серед людей:

  • проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрівській  районній державній адміністрації (розглянуті і  розподілені профілактичні заходи для всіх задіяних служб)

  • станом на 25.05.2017р. визначені неблагополучні населені пункти по сказу серед тварин – смт. Олександрівка, с. Бірки, с. Несватово, с.Веселе та с. Стара Осота. Проводиться ветеринарний нагляд за тваринами, організовані щеплення домашніх та бродячих собак та котів

  • проведені профілактичні антирабічні щеплення 210 –ти домашнім собакам та 134 – домашнім котам.   Вакцинація продовжується.

  • медичними працівниками шляхом подвірних обходів проводиться медичний огляд людей, які, могли контактували з хворою твариною та підозрілими на захворювання тваринами

  • серед населення проводяться роз’яснювальна робота з питань профілактики сказу

  • особи, які контактували з хворою на сказ собакою та підозрілими на захворювання тваринами, оглядаються лікарями Олександрівської ЦРЛ, де їм визначають та проводять профілактичні щеплення.

Ще раз нагадуємо, в разі контактів з підозрілими на захворювання сказом тваринами (укус, ослизнення, тощо) потрібно негайно звернутись за медичною допомогою.

Завідувач відділення ОНІ                                                      Ф. Чорний

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

737 Переглядів