• 24.04.2024

Епідемічна ситуація із захворюваності на грип та ГРВІ за 46 тиждень 2020 року на Кіровоградщині

Лис 18, 2020

В Кіровоградській області, як і в Україні в цілому, розпочався сезонний підйом захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції. На даний час захворюваність з ГРВІ знаходиться на неепідемічному рівні.

На минулому тижні в області на ГРВІ захворіло 4183 особи, з них 1238 (29,6%) діти та підлітки віком до 17 років. Госпіталізовано – 358 хворих. Показник захворюваності не перевищує рівень епідемічного порогу та знаходиться на рівні мінус 10,6% до значення епідпорогу. Грип не зареєстрований.

Кількість осіб груп ризику, які підлягають щепленню проти грипу в 2020 році в Кіровоградській області – 7717.

В регіоні на даний час щеплено проти грипу – 370 осіб, з них діти до 5 років – 54 особи, медичні працівники – 68 осіб.

Станом за звітній, 46-й тиждень, вакцини проти грипу в наявності в 5-ти аптеках області.

Кіровоградський обласний лабораторний центр постійно здійснює моніторинг циркуляції вірусів серед мешканців області, веде облік захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції. Медичними працівниками обласного центру проводиться широка санітарно-освітня робота.

Нагадуємо, що найкраща профілактика грипу – це вакцинація. Яка захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

Пам’ятайте про важливість колективного імунітету! Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

541 Переглядів