• 25.04.2024

ДО ВІДОМА ТИХ, ХТО ПЛАНУЄ ПОЇЗДКИ В КИТАЙ

Чер 9, 2017

         у Китаї реєструються випадки захворювання людей на пташиний грипНаціональна комісія у справах охорони здоров’я та планування сім’ї КНР  повідомила Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) про реєстрацію нових випадків  захворювання людей на пташиний грип.

         За період з 11 квітня по 6 травня 2017 року у Китаї лабораторно підтверджено інфікування 23 людей вірусом пташиного грипу A(H7N9). Станом на 13 травня 2017 року з 23 захворілих 7 померло, у 15 хворих було діагностовано пневмонії, з них у 10 – важкі форми, та лише один випадок захворювання  мав легкий перебіг.

         В результаті проведених розслідувань встановлено, що 19 хворих контактували  –  з домашніми птахами або відвідували пташині ринки, 1 хворий мав контакт  у лікарні із захворілим на пташиний грип A(H7N9), 1 – контакт з  птахами та  хворою мамою, у якої було лабораторно підтверджено пташиний грип. І лише 2-є хворих заперечували будь-які  контакти із хворими людьми та птахами.

        ВООЗ РЕКОМЕНДУЄ ВСІМ, ХТО ПЛАНУЄ ПОЇЗДКИ В КИТАЙ:

  • не відвідувати птахогосподарства та місця забою птахів, пташині ринки та приватні домоволодіння, де є птахи

  • уникати контактів із поверхнями, що забруднені пташиними або іншими випорожненнями тваринного походження

  • дотримуватись правил особистої гігієни (часто мити руки із милом) та правил безпеки харчування

  • не вживати продукти із птиці та страв сумнівного походження.

         У разі виникнення будь-яких порушень стану здоров’я під час перебування у Китаї та після повернення необхідно звернутися за кваліфікованою медичною допомогою та обов’язково повідомити лікаря про своє перебування у Китаї.

         Інформація підготовлена за матеріалами повідомлення «Новини про спалахи захворювань» офіційного сайту Всесвітньої організації охорони здоров’я від 23 травня 2017 року http://www.who.int/csr/don/23-may-2017-ah7n9-china/ru/.

           

   Заступник директора                                      Н.І. Оперчук

             

 Завідувач відділу епіднагляду        

 за інфекційними хворобами                            Т.В. Ланкмілєр

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

813 Переглядів