• 25.04.2024

Про учать у пресконференції

Лют 19, 2021

Виконуюча обов’язки генерального директора ДУ «Кіровоградський ОЛЦ МОЗ України», Головний державний санітарний лікар Кіровоградської області, заслужений лікар України Надія Оперчук 18 лютого 2021 року прийняла участь у прес-конференції ГО «Флора» щодо Програми захисту населення від впливу іонізуючого випромінювання, яка відбулася в Центральному бюро новин (CBN).

Надія Оперчук вкотре охарактеризувала географічне розташування області з особливостями складу підстилаючих порід з підвищеним вмістом природних радіонуклідів уран – торієвого ряду, що приводить до виділення у зовнішнє середовище продуктів їх розпаду та може нести потенційну загрозу для здоров’я населення.

Також вона нагадала про проведену в минулі роки роботу по оцінці  вмісту радіонуклідів Радону 222 та продуктів їх розпаду у повітрі приміщень та впливу їх на здоров’я яки населення області.

Розповіла про можливості радіологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський ОЛЦ МОЗ України» та підкреслила вимоги до лабораторій, що можуть проводити лігитимні випробування.

https://cbn.com.ua/2021/02/18/pres-konferentsiya-go-flora-shhodo-programy-zahystu-naselennya-vid-vplyvu-ionizuyuchogo-vyprominyuvannya-onlajn/?fbclid=IwAR2LZJxMh7WrEcWV4eivjE-tRM5cwzWFv04gp9VSReuA6s8yWxkGvJZ68B4

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

721 Переглядів