• 28.03.2024

В області проводяться навчальні тренінги для мобільних бригад з вакцинації вакциною Pfizer/BioNTech.

Чер 3, 2021

02 – 03 червня 2021 р. в ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» відбулися тренінги для регіональних мобільних бригад щодо правил організації, техніки проведення щеплень вакциною виробництва Pfizer/BioNTech.
Детальні плани навчання медичних працівників розроблені МОЗ України спільно з ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Бюро ВООЗ в Україні, ЮНІСЕФ та іншими національними і міжнародними партнерами.
Такі тренінги посилюють впевненість медичних працівників щодо безпеки вакцини, вдосконалюють їх навички комунікації та спілкування з пацієнтами, що мають вагання стосовно щеплення.
Теми тренінгів включають дані про характеристики вакцин, їх ефективність та безпеку, показання та протипоказання до щеплення, графіки імунізації, дозування та введення вакцини, температурні вимоги для зберігання та транспортування, інформацію щодо моніторингу холодового ланцюга, вимоги до обліку та звітування про їх використання.
Враховуючи, що вакцина виробництва Pfizer/BioNTech вимагає особливих умов зберігання, транспортування та використання із температурним режимом від -60°C до -80°C, частина мобільних бригад області вивчає спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною.
• Доставка вакцин здійснюється у відповідних термоконтейнерах, наповнених сухим льодом, а також при необхідності одночасно доставляються шприци для ін’єкцій/розведення, коробки безпечної утилізації.
• Розвозити вакцину будуть щотижня, суворо дотримуючись температурного режиму.
• Вакцини мають бути використані протягом 5 днів з моменту надходження на склад, оскільки там вони будуть зберігатися за температури +2 до +8°C.
• У районах вакцину не зберігатимуть. Зі складів регіонального рівня її щодня забиратимуть мобільні бригади відповідно до попередньо складеного маршруту виїзду та реєстру людей, які отримуватимуть щеплення.
• Вакцинальні сесії триватимуть не більше 6 годин, адже в кімнатній температурі вакцини, які потребують температурного режиму від – 60°C до -80°C, можуть зберігатись не довше 6 годин. Таким чином, такі вакцини будуть використані в день їх отримання з регіональних складів.

 

1 040 Переглядів