• 25.04.2024

Купальний сезон в м. Кропивницький та Кіровоградській області

Чер 17, 2021

 

Фахівцями ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» були відібрані зразки річкової води місцевих та обласних водних об’єктів.

Дане питання також було обговорене та оприлюднене на місцевому телебаченні в програмі «День за днем» з Деревінською Катериною Олександрівною – лікарем з комунальної гігієни ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень річкова вода місцевого значення по індексу коліфагів (кишкова паличка) у 23 рази перевищує нормативні значення та, на жаль, зафіксована невідповідність санітарним нормам за вмістом кишкової палички, це в першу чергу виникнення розладу шлунково-кишкового тракту.

За результатами паразитологічних досліджень (на вміст гельмінтів) зразки річкової води відповідають нормативній документації, крім місця для купання «Обознівське водоймище»

Зразки ґрунту, які були взяті на місцевих пляжах також мають відповідність нормативним документам, крім місця для купання «Ковалівський пляж», де виявлено яйця токсокар.

При дослідженні річкової води з 14 офіційних пляжів області (м. Олександрія, м Гайворон, смт. Новоархангельськ та ін.) санітарно-мікробіологічні дослідження показали, що вода відповідає нормативним документам.

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» направлений лист на ім’я міського голови м. Кропивницький про стан водойм в місті та прийняття відповідних рішень.

828 Переглядів