• 26.04.2024

Телеканали українського телебачення про місця масового відпочинку в Кіровоградській області

Лип 1, 2021

Сьогодні до ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» завітали телеканали українського телебачення.

 

 

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук розповіла про моніторингові дослідження річкової води, що відбиралися в місцях масового відпочинку населення, а саме «Ново-Миколаївський пляж», «Ковалівський пляж», «Міський сад» та «Обознівське водоймище».

 

 

 

 

 

 

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень на всіх місцях купання по індексу коліфагів (кишкова паличка) у 10-23 рази перевищує нормативні значення.

 

За результатами паразитологічних досліджень (на вміст гельмінтів) зразки річкової води відповідають нормативній документації, крім місця для купання «Обознівське водоймище», де виявлено яйця токсокар.

Зразки піску, які були взяті з вищеперерахованих пляжів також мають відповідність нормативним документам, крім «Ковалівського пляжу», де виявлено яйця токсокар.

Радіологічні, санітарно-хімічні, санітарно-токсикологічні показники у воді та піску відповідають нормативним значенням.

Також була досліджена річкова вода інших пляжів області: 5 пляжів в м. Олександрія, по 1-му – в м. Гайворон, смт. Новорхангельськ, с. Войнівка Олександрійського району, с. Вільне Світловодського району. Згідно результатів санітарно-мікробіологічні дослідження річкова вода відповідає нормативним документам.

Провівши дослідження ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» обов’язково доводить до відома органи виконавчої влади на місцях. Також відкрито інформується населення на сайті та Facebook-сторінці Центру контролю та профілактики хвороб.

 

 

687 Переглядів