• 24.04.2024

Робоча зустріч в Департаменті охорони здоров’я Кіровоградської ОДА

Лип 2, 2021

02.07.2021р в Департаменті охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч щодо переформатування Кіровоградського обласного лабораторного центру.

 

В.о. генерального директора ДУ «ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Надія Оперчук надала чіткі роз’яснення, щодо трансформації Обласних лабораторних центів в Центри контролю та профілактики хвороб та зазначила на що саме направляється робота новостворених центрів.

 

Найпершим впровадженням є перехід від децентралізованої системи до чітко керованої вертикальної структури, що підпорядковуватиметься МОЗ України. Головні функції таких установ – це забезпечення епідеміологічного нагляду, санітарного та епідемічного благополуччя населення, захисту населення від інфекційних хвороб, попередження та профілактика неінфекційних захворювань, підтримка біологічної безпеки та біологічного захисту.

 

В даний час Центри контролю та профілактики хвороб тільки посилюють та зміцнюють свій потенціал та функціонал, причому як на обласному так і районному рівні.

942 Переглядів